Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 augusti, 2016 - 06:04Uppdaterad: onsdag, 21 september, 2016 - 08:45

Kökar vill ha kvar Guttorp

- Att landskapsregeringens fiskodling i Guttorp fortsätter är mycket viktigt för skärgårdens och hela Ålands fiskevård. Det skriver Kökars kommun till Ålands landskapsregering. Vid landskapsägda Ålands fiskodling kläcks och föds yngel av havsöring, sik, gädda samt en liten mängd lax upp. Fiskynglen säljs främst till fiskelag och fiskevårdssammanslutningar för utplantering i de egna vattenområdena.
Kökars kommun är oroade över landskapets planer på att lägga ned verksamheten i Guttorp eftersom det skulle innebära en fördyring av dagens fiskevård på grund av att det skulle saknas lokalt producerad fiskyngel. Kökars kommundirektör Kurt Forsman säger att fiskelagen på Kökar planterat ut gädda de senaste åren, till glädje för såväl turister som ortsbefolkningen.
- Det är en verksamhet som skulle försvåras om landskapsregeringen upphör med fiskodlingen i Guttorp, säger Kurt Forsman.

Reporter: Tomas Tornefjell
redaktionen@radiotv.ax
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »