Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 december, 2014 - 14:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:52

Kommunerna utformar KST

Landskapet ställer upp med en projektledare under ett halvår och ekonomiskt stöd under minst tre år, men nu är det upp till kommunerna att utforma Kommunernas Socialtjänst, KST. Det beskedet gav landskapsregeringen i dag när man på en presskonferens berättade om fortsättningen av den här samhällsreformen.

I vår får lagtinget ett lagförslag av landskapsregeringen som skall tvinga kommunerna att samarbeta om socialvården. Landskapsregeringen drar upp riktlinjerna för samarbetet med en finansieringsmodell och krav att socialvården skall vara tillgänglig över hela Åland. Det skall också bli en förbundsstämma istället för ett förbundsfullmäktige som godkänner bokslut och budget och väljer ledamöter i styrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »