Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 24 september, 2017 - 20:19Uppdaterad: måndag, 25 september, 2017 - 11:08
  • Siv Ekström och Effie Pla höll i trådarna under lördagens utflykt. Foto: Tomas Tornefjell
  • Lita Gustavsson tog emot besökarna på Wätteros gård. Foto: Tomas Tornefjell.
  • Kjell Ekström var guide under turen. Foto: Tomas Tornefjell.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den dagslånga utflykten fick deltagarna bland annat stifta bekantskap med Önningebymuseet, Wätteros gård och Skeppargården Pellas med hjälp av guiden Kjell Ekström.

-Tanken med turen är att deltagarna ska lära känna varandra och lära sig mer om Åland. Det säger Effie Pla, som jobbar på informationskontoret Kompassen.

Medis rektor Siv Ekström säger att man har positiva erfarenheter av tidigare rundturer och att man räknar med att arrangera fler liknande turer i framtiden.

-Det är ett bra sätt att lära känna nya människor, säger Marju från Estland, som var med under lördagens utflykt till Skördefesten.

 

 

 

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »