• Vd Tomas Lindqvist på Rederiaktiebolaget Gustaf Erikson överlämnar nycklarna till Kraftnät Åland Ab:s styrelseordförande Danne Sundman och vd Jan Kahlroth. Foto: Privat.
Publicerad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 11:41, uppdaterad: tisdag, 24 oktober, 2017 - 11:48

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Vd Jan Kahlroth berättar att det handlar om fastigheten öster om Håwe-Bil på norra sidan om Dalvägen. Tidigare har lokalen bland annat varit tvätteri, lager för dryckestillverkare och det har tillverkats byggnadselement i den. Säljare är Rederiaktiebolaget Gustaf Erikson, och Kraftnät Åland köper hela fastighetsaktiebolaget som Gustaf Erikson ägt.

- Vi betalade en köpeskilling och övertog bolagets lån, sammanlagt blir det kring 700.000 euro, säger Jan Kahlroth till Ålands radio.

Sedan 2004 har Kraftnät Åland verkat i Itiden dit man flyttade på grund av problem med inomhusmiljön i sina tidigare lokaler. Kahlroth konstaterar att man saknat att ha ändamålsenliga verkstads- och lagerlokaler på samma plats, vilket man nu får i Dalkarby.

Fler Nyheter

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.

Eckerö röstade om folkomröstning

Skall Eckerö kommun fortsätta vara en självständig kommun? Ja, nej eller jag avstår från att svara. Så lyder frågan och svarsalternativen som kommunfullmäktige fastställde på sitt möte i går.