Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 december, 2017 - 15:24Uppdaterad: torsdag, 14 december, 2017 - 16:25
  • Bildäcket gapade tomt på den fullbokade skärgårdsfärjan. Foto: Privat.

Kritik mot skärgårdtrafikens bokningssystem

Under dagen har Ålandstrafikens bokningsystem diskuterats flitigt på sociala medier efter att en resenär publicerat en bild som visar en skärgårdsfärja med ett halvtomt bildäck.

Det som förvånade resenären i fråga var att han nekades att boka plats på färjan i fråga eftersom bokningssystemet på nätet visade att bildäcket var fullt.

Ålandstrafikens chef Gilla Karlsson säger att det ibland kan se ganska tomt ut på bildäck, men det beror inte på brister i bokningssystemet.

- Vi kan inte ha ett individanpassat bokningssystem, utan det måste fungera för allas behov och dessutom vara anpassat till det tonnage vi har och till de rådande säkerhetsföreskrifterna, till exempel vid transport av farligt gods, säger Gilla Karlsson.

Mer om det här kan ni höra i Åland i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »