Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 augusti, 2015 - 12:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Lantrådet bemöter sannfinländskt utspel

Ålänningarna betalar skatt precis som alla andra i landet och bidrar som helhet på ett positivt sätt till Finlands ekonomi. Det skriver lantrådet Camilla Gunell (S) i en kommentar till sannfinländarnas riksdagsledamots Teuvo Hakkarainens senaste utspel om Åland. På sin facebooksida skriver Hakkarainen att alla de 15.000 flyktingar som är på väg till Finland kunde skickas till Åland, eftersom Åland är Finlands rikaste landskap med flest förmåner.
Camilla Gunell påpekar att Hakkarainen har helt fel när han påstår att Åland får statsandelar från riksdag och regering i Helsingfors.
   - En del av ålänningarnas skatter betalas tillbaka till landskapet eftersom självstyrelsens förvaltning sköter sådan myndighetsservice som staten har hand om i övriga delar av landet.
I uttalandet som Gunell skickar till såväl svenska som finska medier i landet säger hon också att ålänningarna är positiva till att ta emot fler nödställda människor och att Mariehamn och Jomala tar emot flyktingar från det krigsdrabbade Syrien i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »