Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 november, 2017 - 11:45Uppdaterad: torsdag, 23 november, 2017 - 12:21

Lemland investerar för barnen

Lemland står inför stora investeringar, i styrelsens förslag som fullmäktige diskuterade i går föreslås att drygt 2,3 miljoner euro viks för investeringar 2018.

Främst är det satsningar på barndagvården och skolan som kostar. 340.000 euro föreslås för att förnya skolans tak och ventilation, 800.000 för utbyggnad och renovering av daghemmet Saltkråkan på Järsö och 450.000 för utbyggnad av daghemmet Bullerboda.

Fullmäktiges ordförande Robert Mansén, centern, säger att man hade en bra diskussion på gårdagens möte och han tycker det är roligt att ledamöterna är enade när det gäller viktiga frågor. Han säger också att politikerna är ense om att investeringar måste göras även om kommunstrukturen kan ändras i framtiden.
- Vi kan inte ta en paus och vänta på något som kanske sker, det är för osäkert. Verksamheten måste fungera även 2018, säger Mansén.
Det budgetförslag som styrelsen lämnat till fullmäktige landar i ett underskott på drygt 72.000 euro. Den siffran kan dock ändras den 29 november när fullmäktige fortsätter behandla och klubbar budgeten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »