Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 februari, 2015 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:59

Lib efterlyser ny grundskolelag

Inflyttade barn och ungdomar bör få undervisning både i svenska och i sitt modersmål. Det framhåller liberalernas ordförande Katrin Sjögren som efterlyser en modernisering av grundskollagen.

- Vår grundskolelag har inte genomgripande moderniserats på snart 20 år och behovet är uppenbart, skriver Katrin Sjögren i ett uttalande.

Hon tycker bland annat att det är dags att bryta det tabu som finns om hemspråksundervisningen. Andra saker som borde in i en ny grundskolelag är att elevers rättigheter till olika former av stöd tydliggörs, men också elevernas skyldigheter. Det skall vara tydligt att undervisningen i grundskolan är avgiftsfri och att det inte skall finnas dolda avgifter. Liberalerna vill också ha en gemensam elevvård i grundskolan på samma sätt som nu finns i gymnasialstadiet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »