Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 september, 2016 - 11:46Uppdaterad: torsdag, 29 september, 2016 - 12:49
  • Jordmaterial som kommer till vid exempelvis vägbyggen borde återvinnas tycker liberaler. Arkivfoto från vägbygget vid Storagatan taget av Tomas Tornefjell.

Lib vill återvinna jordmaterial

Återvinn jordmaterial och ta fram dokument för hur och när barnkonsekvensanalyser görs. Det är kontentan av två motioner som lämnades in till staden i samband med stadsfullmäktiges senaste möte.

Jordmaterial som kommer till vid byggen, exempelvis lera och sprängsten, borde återvinnas då de skapar många miljöproblem, som långa transporter och damm och buller. Det anser liberaler i Mariehamn i en motion till stadsfullmäktige med Rauli Lehtinen som första undertecknare. De vill att stadsstyrelsen utreder behovet och möjligheten till jordmaterialstationer där jordmassorna kunde tas emot, lagras och bearbetas till återbruk.

Liberalen Pernilla Söderlund vill att Mariehamns förvaltning tar fram styr- och principdokument för hur och när barnkonsekvensanalyser görs. Hon och fem andra undertecknare skriver i en motion till stadsfullmäktige att alla har ett ansvar att förverkliga barns rättigheter och låta dem komma till tals.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »