• Mats Löfström pratade i riksdagen om Ålands möjligheter att bli ett testområde för förnybar energi. Foto: Britt Inger Wahe
Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 15:09

Löfström lyfte Åland som testområde

Riksdagsledamot Mats Löfström lyfte i går i en riksdagsdebatt Ålands möjligheter att bli ett testområde för förnybar energi då riksdagen debatterade sin Agenda 2030-strategi.

Enligt Löfström erbjuder Åland de bästa förutsättningarna för sådana projekt, något också det statliga innovationsfinansieringsverket Tekes har lyft fram. Han menade att allt handlar om politisk vilja och önskade att arbets- och näringsministeriet samt miljöministeriet närmare skulle studera Ålands potential.

- Tekes lyfter bland annat fram Ålands goda vindförhållanden, många soltimmar och ett etablerat hållbarhetsarbete, konstaterade Löfström i sitt anförande.

-  Finland har genom Åland en unik möjlighet att etablera en testmiljö och flera finländska företag har meddelat att Åland vore idealiskt, sade Mats Löfström.

Fler Nyheter

Töftöfärja på översyn

Töftölinjens ordinarie vajerfärja tas ur trafik för översyn i dag söndag, 19 november, vid middagstid.

Östersjön allt mer lik en sjö

Östersjön blir allt mer lik en sjö. Vattnet blir sötare, brunare och varmare och medeltemperaturen har redan stigit med en grad sedan 1980-talet.

Hustrumisshandel gav bötesstraff

En 46-årig man har av Ålands tingsrätt dömts till 420 euro i böter och skadeståndsersättningar för ha misshandlat och hotat sin dåvarande fru.

Vädjar om farledsavgifter

Riksdagsledamot Mats Löfström har i dag tillsammans med tre andra riksdagsledamöter skickat ett brev till svenska sjöfartsverket gällande farledsavgifterna.

Två dömda för narkotikabruk

En 31-årig man och en 28-årig kvinna har av tingsrätten dömts till böter för straffbart bruk av narkotika.

Föglö höjer skatten

Föglöborna får betala en högre inkomstskatt nästa år.

Sextrakasserier ska inte trivialiseras

Heléne Zetterström Dahlqvist intervjuas av Tomas Tornefjell:
- Sexuella trakasserier är ett stort problem på högstadiet. Det säger Heléne Zetterström Dahlqvist, filosofie doktor i hälsovetenskap och lektor vid Mittuniversitet i Sundsvall.

Butik vill få bukt med stökiga ungdomar

Petra Rajalin intervjuas av Sara Lindroos:
Några ungdomar i åldrarna 12-16 år har den senaste tiden orsakat problem på Varubodens butik i centrum av Mariehamn.

Friad trots erkännande

Åtalet mot en 34-årig man som stulit hygienartiklar förkastas på grund av att det väcktes för sent.