• Mats Löfström pratade i riksdagen om Ålands möjligheter att bli ett testområde för förnybar energi. Foto: Britt Inger Wahe
Publicerad: torsdag, 14 september, 2017 - 15:09

Löfström lyfte Åland som testområde

Riksdagsledamot Mats Löfström lyfte i går i en riksdagsdebatt Ålands möjligheter att bli ett testområde för förnybar energi då riksdagen debatterade sin Agenda 2030-strategi.

Enligt Löfström erbjuder Åland de bästa förutsättningarna för sådana projekt, något också det statliga innovationsfinansieringsverket Tekes har lyft fram. Han menade att allt handlar om politisk vilja och önskade att arbets- och näringsministeriet samt miljöministeriet närmare skulle studera Ålands potential.

- Tekes lyfter bland annat fram Ålands goda vindförhållanden, många soltimmar och ett etablerat hållbarhetsarbete, konstaterade Löfström i sitt anförande.

-  Finland har genom Åland en unik möjlighet att etablera en testmiljö och flera finländska företag har meddelat att Åland vore idealiskt, sade Mats Löfström.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...