Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 maj, 2015 - 13:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Lr träffade regeringsbildaren

Tillsätt en Ålandsminister eller se till att det blir tydligt vem vi annars ska vända oss till när vi vill ta upp något som är viktigt för oss.
Det var lantrådet Camilla Gunells budskap när hon tillsammans med vice lantrådet Roger Nordlund och Ålands riksdagsledamot Mats Löfström träffade regeringssonderaren Juha Sipilä, centern, i Helsingfors i dag. Samlingspartiets Alexander Stubb och sannfinländarnas Timo Soini deltog också i mötet där landskapsregeringen berättade vilka frågor som är viktigast för Åland den kommande mandatperioden.
- Det är förstås svenska språket och att fortsätta processen med att ta fram en ny självstyrelselag, säger Camilla Gunell.
Landskapsregeringen framförde också vikten av att sjöfarten hålls konkurrenskraftig och att vindkraften får möjlighet att fortsätta utvecklas.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »