Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 maj, 2015 - 15:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Mamma döms för misshandel

En 35-årig kvinna har dömts till villkorligt fängelse i 30 dagar för att hon misshandlat sin minderåriga dotter. Kvinnan stod också åtalad för misshandel av sina båda söner, men de åtalen förkastades av Ålands tingsrätt.
Dottern var i 10-11-årsåldern när misshandeln ägde rum, och hon har vittnat om att hon vid flera olika tillfällen blev slagen i magen och ansiktet av mamman. Även den 5-årige och den 7-årige sonen har berättat att de blivit slagna, men deras berättelser är för diffusa för att tingsrätten ska kunna ge en fällande dom. Mamman har i polisförhör erkänt att hon slagit dottern, men inte sönerna.
Förutom till villkorligt fängelse döms kvinnan till att betala 500 euro i ersättning till sin dotter för sveda och värk och till att ersätta dottern för hennes rättegångskostnader.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »