• En man åtalades för sexuellt utnyttjande i tingsrätten i dag. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:11, uppdaterad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 13:14

Man anklagad för sexuellt utnyttjande

En man anklagades i dag i Ålands tingsrätt för att sexuellt ha utnyttjat en kvinna år 2009 då de efter en fest ska ha sovit i samma säng.

Han ska enligt åtalet ha smekt hennes kropp och fört in ett finger i hennes ändtarm. Kvinnan och mannen ska inte ha haft någon relation förutom att de hade gemensamma bekanta. Mannen bestred i rätten att han skulle ha gjort det, samtidigt medger han att han smekte hennes kropp och att han inte minns vad han ytterligare kan ha gjort. Åklagare Henrik Lindeman konstaterade i slutpläderingarna att det är ostridigt att de sov i samma säng och att mannen själv berättat att han smekt henne och utesluter inte heller att han kan ha rört hennes ändarm. Han yrkar på villkorligt fängelse för mannen. Domen faller den 20 oktober.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.