Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 19 april, 2015 - 18:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:53

Män filmades under sexchatt

Åländska män som sexchattat med okända kvinnor på sociala medier, hotas nu av kvinnorna som vill stämpla männen som pedofiler, sätta upp bilder på dem på internet och skicka bilderna till deras arbetsgivare, myndigheter och bekanta om männen inte betalar en given summa.
Enligt polisen har två anmälningar om misstänkt utpressning lämnats in de senaste veckorna. Och det handlar alltså om män som via sociala medier kontaktats av kvinnor som vill sexchatta. Kvinnorna har tillfredsställt sig själva inför webbkameran, och männen har uppmanats att göra det samma. Männen har inte vetat om att det dom gjort spelats in.
I ett pressmeddelande skriver polisen att ärendena har internationell koppling och att servrarna för de sociala medierna ligger utomlands.
- Förutsättningarna att kunna utreda dessa ärenden och ställa någon inför rätta är så gott som obefintlig, skriver polisen.
Polisen poängterar att kvinnorna som männen sett på skärmen då de chattat inte behöver ha något alls med saken att göra.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »