Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 september, 2015 - 07:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:33

Många åsikter om Svinö holme

Flera hundra personer har tyckt till om hur staden bör utveckla Svinö holme i framtiden. Stadsarkitet Sirkka Wegelius har inte den exakta siffran ännu, men säger att det rör sig om ett hundratal åsikter som lämnats in på papper och cirka femhundra som lämnats digitalt.
- Det är mycket för lilla Mariehamn, säger hon.
Medborgarna har tagit ställning till om Svinö ska behållas som ett friluftsområde eller bli ett bostadsområde för antingen 1300 eller ungefär 4000 personer. Vilket alternativ som föredras vet man inte än, staden måste sammanställa åsikterna först.

- Vi ska bereda ärendet och vårt mål är att få det till stadsfullmäktige i höst så de kan ta ställning till vilket alternativ vi ska gå vidare med, säger Sirkka Wegelius.
Arbetet med att ta fram en delgeneralplan för Svinö påbörjas först 2017, eftersom arbetet med centrumplanen ska göras färdigt först. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »