Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 juni, 2016 - 11:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:15

Många praktikanter på högskolan

I sommar jobbar elva ungdomar som praktikanter på Högskolan på Åland. Merparten av praktikanterna jobbar med projektet Sailing robot. Tre av ungdomarna är från Åland och har fått sin högskolepraktik via AMS. De övriga kommer från sex olika länder och nio olika högskolor. Högskolan på Åland betalar inte någon lön åt praktikanterna, utan det är AMS som står för kostnaden för de åländska ungdomarna och de utländska praktikanterna har fått Erasmus-stipendier från sina respektive skolor.

- Vi står för handledning och vissa praktiska arrangemang, som till exemepel bostäder, säger Lena Nyman-Wiklund, internationell koordinator på Högskolan på Åland, som gärna ser att ännu fler åländska ungdomar söker praktikplats hos dom.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »