Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 april, 2017 - 15:20Uppdaterad: tisdag, 25 april, 2017 - 16:01
  • Mariebad måste få ett nytt reningsverk vilket innebär tillfällig stängning ett antal månader.

Mariebad måste få nytt reningsverk

Mariebad måste få ett helt nytt reningsverk. Det är kontentan av den konsultrapport som gjorts med anledningen av larmen att vattnet i bassängerna är dåligt och att man har problem med det bundna kloret.

Jonas Smedman, driftingenjör på Mariehamns fastighetsavdelning, säger att Mariebad måste stänga ett antal månader när reningsverket förnyas men att det inte är aktuellt förrän tidigast om ett halvt år. Ursprungligen var tanken att Mariebad skulle hålla stängt i augusti på grund av vattenkvaliteten, men enligt Jonas Smedman håller man trots allt öppet.

-Alla vattenvärden är godkända, säger Jonas Smedman som berättar att man nu påbörjar planeringen och projekteringen av att byta ut reningsverket. Några kostnader vill han i nuläget inte gå ut med.

Enligt Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, som har varit där och tagit prover på vattnet har värdena den senaste tiden gått åt rätt håll.

-Vi fortsätter att ta prover och om värdena stabiliseras på en bättre nivå kan vi ta bort den extra tillsynen, men naturligtvis inte ta bort den helt, säger miljöskyddsinspektör Magnus Eriksson vid ÅMHM.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »