Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 18 december, 2017 - 15:06Uppdaterad: måndag, 18 december, 2017 - 17:54
  • Stadsdirektör Barbara Heinonen ser nackdelar för hela Åland om Mariehamn blir utanför kommunreformen. Arkivfoto Tomas Tornefjell

"Mariehamn ska vara med i kommunreform"

-Att lämna Mariehamn utanför en kommunsammanslagning medför risk för att på sikt vara till nackdel för tillväxten på hela Åland. Det skriver stadsdirektör Barbara Heinonen på sajten kommuntorget.fi.

Hon anser att Mariehamnsborna, som är de som enligt Ålands statistik- och utredningsbyrås enkätstudie är mest positiva till att betydligt minska antalet kommuner, är de som får den minsta förändringen.

Barbara Heionen säger att hon gärna skulle se Mariehamn, Jomala och Lemland som en kommun.

-Vi har redan flera samarbeten på gång, till exempel inom skolan och barnskyddet och det skulle bli så mycket enklare att samarbeta om vi var en och samma kommun. Det säger stadsdirektör Barbara Heinonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »