Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 juli, 2016 - 13:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:14

Maxinge Race days blir inställt

Första helgen i augusti var det tänkt att ÅMK:s dragracingsektion skulle ha arrangerat Maxinge Race days, men landskapet kommer troligtvis att sätta stopp för det.

- Vi avser att ta beslutet imorgon där vi inte tillåter att vägen stängs av för evenemanget, säger Elin Lindfors, landskapets trafikingenjör.
Henrik Lindqvist, ordförande i sektionen, är naturligtvis besviken och har svårt att förstå varför landskapet inte godkänner detta. Motiveringen från landskapet är huvudsakligen att det inte går att stänga av vägen under högsäsong även om det finns ersättande vägar som kan användas. Ett annat argument är också att annan affärsverksamhet skulle drabbas. Evenemanget skulle ha varit ett samarbete mellan Maxinge och dragracingsektionen. Det här beslutet tas på tjänstemannanivå och infrastrukturminister Mika Nordberg kan inte gå in och ändra beslutet på eget initiativ.

Reporter: Owe Sjöblom
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »