Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 april, 2014 - 16:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:04

Mer ekonomisk stimulans behövs

Går det bättre för landskapets ekonomi eller försöker landskapsregeringen slå blå dunster i folks ögon? Är landskapsregeringens förslag till första tilläggsbudget tillräcklig för att stimulera näringslivet till satsningar? Två frågor som var aktuella när lagtinget i dag debatterade budgetförslaget. Finansminister Roger Nordlund, centern, var i alla fall tydlig med att det här förslaget är en injektion i ekonomin.
   - Med den här stimulansbudgeten försöker vi vara med och skjuta på i en annars tung ekonomisk situation, sade han. Ålands framtids Anders Eriksson tyckte landskapsregeringen försöker slå blå dunster i folks ögon, medan liberalernas Mats Perämaa påpekade att det fortfarande går ordentligt på minus i landskapets ekonomi. Underskottet blir ytterligare 12 miljoner euro i år. Det blir nu finans- och näringsutskottet som får behandla budgetförslaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »