Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 december, 2014 - 10:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:53

Mer pengar för arbetslöshetsunderstöd

Mer pengar för arbetslöshetsunderstöd och till Ålands sjösäkerhetscentrum. Det ingår i förslaget till en tredje tilläggsbudget som landskapsregeringen nu lämnat till lagtinget. I slutet av november var den öppna arbetslösheten 4,1 procent och det behövs 75.000 euro till för ersättningar. Ålands sjösäkerhetscentrum lider också av lågkonjunkturen inom sjöfarten, samtidigt som kurser ändå måste ordnas på grund av myndighetskrav. 100.000 euro till behövs för att täcka upp de minskade intäkterna, samtidigt som man sparat 40.000. Landskapsregeringen är också tvungen att backa ett dividenduttag från Långnäs hamn ab på en halv miljon euro, eftersom det finns ett stort renoveringsbehov av den äldsta kajen i Långnäs. I den tredje tilläggsbudgeten finns också de nästan tre miljoner extra pengar i avräkningsbelopp som landskapet får av staten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »