Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 maj, 2017 - 06:47Uppdaterad: tisdag, 23 maj, 2017 - 07:49
  • Axel Jonsson ställde frågor i lagtinget om vad landskapsregeringen gör för att öka tillväxten i det åländska näringslivet och för att locka inflyttare. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
  • Finansminister Mats Perämaa tycker tillväxtdiskussionen är viktig och snart tillsätts ett ministerutskott som kan fokusera på dessa frågor. Arkivfoto: Ulf Weman.

Ministerutskott för tillväxt startas

Vad avser landskapsregeringen göra för att få fart på den åländska tillväxten framöver? Den frågan ställde Ålands framtids Axel Jonsson till finansminister Mats Perämaa, liberal, på gårdagens frågestund i lagtinget.

Perämaa svarade att tillväxtdiskussionen är mycket viktig och att ett ministerutskott ska bildas för att fokusera på dessa frågor.

- Det är en metod som vi använt även i andra sammanhang och som innebär att man kan fördjupa sig i specifika frågor. Jag utgår från att vi till hösten kan komma med konkreta förslag för hur vi ska öka tillväxten på Åland, sade Perämaa.

Jonsson frågade också hur finansministern ställer sig till att införa ett skatteavdrag för att locka inflyttare, och Perämaa svarade att han är öppen för det den dagen det finns utrymme för det i den åländska ekonomin. Han sade också att han gärna satsar det man beräknar spara in genom kortruttsprojektet på tillväxtåtgärder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »