Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juli, 2017 - 11:26Uppdaterad: fredag, 7 juli, 2017 - 11:31
  • Åklagaren, målsäganden och svaranden har alla anmält missnöje med mordförsöksdomen som tingsrätten gav. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Missnöje mot mordförsöksdom

- Jag känner inte till ett enda fall där man gjort bedömningen att vittnen skulle ses som brottsoffer. Det säger landskapsåklagaren Henrik Lindeman med anledning av att Nya Åland lyft frågan om huruvida barnen som bevittnade mordförsöket i Godby förra sommaren borde ha setts som brottsoffer.

- Det är klart att frågan kunde ha lyfts under processens gång, av åklagare, polis eller barnens intressebevakare. Men det gjordes aldrig, säger Henrik Lindeman.

Klart är i alla fall att barn kan påverkas av att bevittna våld i nära relationer. Hur starkt man påverkas varierar från barn till barn enligt barnpsykologen Katarina Witting på ÅHS, som ni hör en längre intervju med i Åland i dag i eftermiddag.

Samtliga parter, det vill säga åklagaren, målsäganden och svaranden har anmält missnöje med tingsrättens dom gällande mordförsöket i Godby. Om parterna väljer att lämna in besvärsskrifter så ska detta göras inom 30 dagar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »