Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 december, 2014 - 15:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:53

Missnöje över bedrägeridom

Den dömde bokförarens advokat Lena Nordman, lämnar in ett missnöje över domen på ett år och nio månaders fängelse för grov förskingring. Ett anmält missnöje är ett villkor för att senare eventuellt kunna överklaga domen. Lena Nordman kommenterar inte i övrigt frågan eller uttalar sig om domen.

Frågan om ansvaret för Ålands penningautomatförening återstår att avgöra. Redan i april i år var Centralkriminalpolisen, CKP, klar med sin utredning som visade att PAF är misstänkt för oaktsamhet vid penningtvätt. Men frågan har inte gått vidare i väntan på domen mot bokföraren som spelade bort sina försnillade pengar på PAF:s nätspel. Landskapsåklagare Roger Eriksson säger till Ålands Radio att man väntar på en tilläggsutredning från CKP.

- Dessutom är jag jävig som tidigare kansliminister och åklagaren som skall utföra åtalsprövningen är inte utsedd, säger Roger Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »