Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 november, 2017 - 13:18Uppdaterad: måndag, 13 november, 2017 - 14:14
  • Riksdagsledamot Mats Löfström. Foto: Owe Sjöblom

Mycket på gång i riksdagen

Utöver budgetdebatten som inleds den här veckan i riksdagen är det en hel del andra ämnen som ska behandlas innan ledamöterna går på vinterledigt några dagar före jul.

- Svenska riksdagsgruppen presenterar sin alternativa budget och där finns bland annat en motion om att avräkningsgrunden till Åland ska höjas med 15 miljoner euro, säger riksdagsledamot Mats Löfström.

Den nya alkohollagstiftningen är något som diskuteras flitigt runt kaffeborden i Helsingfors och Mats Löfström har svårt att uttala sig om hur han tror att beslutet blir. Det finns ett förslag som innebär att starköl och alkoläsker skulle få säljas i matbutiker, men det är många som vill att det ska vara som tidigare, alltså endast mellanöl får säljas i matbutiker.

- Här spricker partierna och det är sagt att alla får rösta enligt eget samvete, så det är omöjligt att säga hur det blir, säger Löfström.
Dessutom ska behandlingen av vårdreformen, hur tingsrätterna ska vara placerade och språkfrågan upp på bordet igen innan jul.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »