Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 27 mars, 2015 - 11:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:55

Närhet dilemma för politiker

Det är väljarna som får avgöra om Mats Perämaas engagemang i frågan om skärgårdstrafiken är ett problem, när hans bror varit med och bjudit på driften av den norra linjen. Det menar liberalernas ordförande Katrin Sjögren.
- Det här är ett dilemma för alla politiker i ett litet samhälle som vårt, säger hon.
Enligt Ålandstidningens rubriksättning på sin första sida i dag undras det om Mats Perämaa skulle varit jävig. Själv är han av den bestämda uppfattningen att så inte är fallet.
- Om en politiker skulle vara jävig när han talar för en sak, så skulle ju politiker som är jordbrukare inte få uttala sig om LBU-programmet exempelvis, säger Mats Perämaa till Ålands Radio.
Han betonar att det handlade om den södra skärgårdslinjen när han som kommun- och landskapspolitiker engagerade sig i frågan att behålla skärgårdstrafikens arbetsplatser på Åland. Och på den linjen hade inte hans bror Per-Johan Perämaa varit med och bjudit.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »