Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 april, 2010 - 14:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Naturbruksskolan blir kurscenter?

Gör Naturbruksskolan till ett center för fortbildning och olika typer av kurser. Det är ett av förslagen från en arbetsgrupp som funderar på vad man ska göra av Naturbruksskolan i framtiden. I arbetsgruppen ingår Gösta Helander, Elisabeth Storfors, Tage Eriksson, Bodil Rhegård och Lena Brenner. De har träffat representanter för bland annat näringsliv och jordbruk och kommit fram till att det finns ett stort behov av fortbildning och påbyggnadskurser inom olika sektorer. Det slutgiltiga förslaget om vad lokalerna ska användas till ska arbetsgruppen presentera i slutet av april eller i början av maj.I november beslöts att Naturbruksskolan i Jomala ska läggas ned, och inga nya elever kommer att börja några utbildningar där i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »