Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 september, 2017 - 16:56

Nextjet har sökt nytt transporttillstånd

Flygbolaget Nextjet har fått ordning på sina finanser och har ansökt om permanent transporttillstånd. Det uppger Svenska Yle.

Nextjet anser inte heller att de bryter mot marknadsföringslagen. Förra veckan slog konsumentverket i Sverige larm om att Nextjet säljer biljetter till avgångar efter den 17 november. Trots att bolaget efter det datumet saknar operativ flyglicens. Enligt Svenska Yle bemötte Nextjet i onsdags detta i ett brev till Konsumentverket.

I brevet som undertecknats av marknadschef Henning Lindberg står det att det är den juridiska personen Nextjet Sverige Ab, ett marknadsbolag som säljer biljetterna och i sin tur anlitar Nextjet AB för att utföra flygningarna.

För att tydliggöra detta kommer Nextjet senast om en vecka att upplysa kunderna om att det kan komma att vara en annan operatör än Nextjet som utför flygningarna efter den 17 november. Det här kommer kunder som bokar biljett att kunna läsa på tre ställen under bokningsprocessen.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »