Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 29 maj, 2015 - 16:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Nu synas färjors bogvisir

Nu synar trafikverket i Helsingfors bogvisiren på passagerarfärjorna i alla större hamnar i landet efter händelsen med Viking Lines Rosella. Orsaken är inte några nya anmälningar, utan den debatt som uppstått efter att det blev känt att Rosella tidigare i våras körde med olåst bogvisir en sträcka från Mariehamn ut på Ålands hav, innan man ombord reparerade felet.
Men sjöfartschef Tuomas Routa menar att det inte beror att det funnits någon risk för passagerarna i fallet med Rosella, utan bara att trafikverket är skyldig att anmäla händelser som man misstänker strider mot lagen.
- I det här fallet har vi inte bedömt det som någon risk i samband med händelsen, utan bara som ett brott mot lagen, säger Tuomas Routa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »