Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 13 oktober, 2017 - 15:37
  • Lantrådet Katrin Sjögren säger att nästa års landskapsbudget kommer visa ett underskott. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.

Ny landskapsbudget på minus

Också nästa års landskapsbudget visar ett underskott. Det säger lantrådet Katrin Sjögren, liberal, i dag efter två dagars budgetseminarium på Kökar.

I går fick landskapsregeringen hård kritik av det största oppositionspartiet centern för att man överdriver sparkraven. Det kan bli en repris på fjolårets stora tvistefråga i budgetdebatten: landskapsregeringen överdriver det svåra läget för samhällsekonomin och vill bara svälta ut de små kommunerna. En debatt som fortsatt hela året och som centern upprepade på sin presskonferens i går. Enligt Katrin Sjögren är det ekonomiska läget inte så ljust som centern målar upp, men landskapsregeringen kommer ändå med satsningar på de som har det sämst ställt, även om det är oklart om det innehåller det ensamförsörjaravdrag som centern föreslår. Om två veckor offentliggörs landskapsregeringens budgetförslag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »