Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 30 september, 2016 - 11:45

Ny missbrukarvård planeras

Efter beskedet om att den svenskspråkiga missbrukarvården, Pixnekliniken, läggs ned smids nu alternativa planer. Enligt uppgifter i Hufvudstadsbladet planeras ett möte där frågan ska diskuteras bland annat med politiker från de österbottniska kommunerna.

-Det finns ju en del pengar för den här typen av verksamhet på svenska. De österbottniska kommunerna är de största användarna och det vore naturligt att de går ihop kring en fortsättning av verksamheten, säger Anne Salovaara-Kero på föreningen Fri från narkotika till Hufvudstadsbladet.

Enligt henne skulle verksamheten självfallet också bjudas ut till ålänningar och tvåspråkiga kommuner. Det som krävs är en ny aktör som upprätthåller verksamheten i och med att Kårkulla nu drar sig ur.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »