• Daniel Dahlén, vd på Ålcom. Arkivfoto: Owe Sjöblom.
Publicerad: torsdag, 12 oktober, 2017 - 10:36

Ny överbelastningsattack i dag

Nya överbelastningsattacker, så kallade DDoS-attacker, drabbade åländska webhostingföretag i dag.

Ålcom gick tidigt i morse ut med informationen om att attackerna kunde påverka de flesta internettjänster, men att man hade personal på plats som börjat jobba med att få internettrafiken att fungera. Vid halv tiotiden informerade man om trafiken fungerade normalt igen.

- Attacken var av ungefär samma omfattning som tidigare men den slog inte igenom på samma sätt. Vi har gjort en del arbete sedan de tidigare attackerna och vi fortsätter för att hjälpa drabbade kunder, säger Ålcoms vd Daniel Dahlén.

Var dagens attack hade sitt ursprung är ännu oklart. Tidigare attacker kom från Ryssland och Ukraina, och de utreds nu av kommunikationsverkets cybersäkerhetsenhet. Även dagens attack anmäls dit.

Fler Nyheter

Omfattande knarkrättegång inleddes

I dag inleddes en omfattande rättegång i Ålands tingsrätt där flera personer är åtalade för grovt narkotikabrott. Enligt åklagare Ina Johansson har narkotikahandeln bedrivits i organiserad form med tydliga hierarkier där de åtalade haft specifika uppgifter.

Kraftnät Åland köper fastighet

Kraftnät Åland har köpt en fastighet i Dalkarby och dit kommer bolaget att flytta efter att lokalerna renoverats.

Samråd hålls om Telegrafpassagen

Stadsutvecklingsnämnden ställde sig positiv till Eriksson Capitals nya byggplaner i centrum. Nu ordnas ett samråd den 14 november klockan 18.00, och då får allmänheten komma och ta del av diskussionerna.

Förbättrat resultat för ÅAB

Ålandsbanken förbättrade sitt rörelseresultat under årets tredje kvartal. Rörelseresultatet för juli-september uppgick till 7,2 miljoner euro och det var en miljon bättre än rörelseresultatet för samma period förra året.

Svavelutsläpp från sjöfarten har minskat

De skärpta reglerna gällande svavelhalterna i marina bränslen för fartyg i Nordsjön och Östersjön har gett positiva effekter. Det skriver Sveriges radio som tagit del av mätningar som gjorts på Chalmers tekniska högskola.

Sea Diamond ska bärgas

Nu ska m/s Sea Diamond, tidigare Birka Princess, bärgas.

36-åring dömd för sexuellt utnyttjande

35 dagsböter på totalt 735 euro blev straffet för en man som dömts för sexuellt utnyttjande av en kvinna.

Eckerö förlänger hallavtal

Eckerö förlänger kommunens avtal med Eckeröhallen Ab.

Polisen utreder kryssningsvåldtäkt

En anmälan om våldtäkt kom in till polisen i söndags.