Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 11:20Uppdaterad: tisdag, 22 augusti, 2017 - 11:25
  • Så här kunde en framtida brygga se ut i Östra hamnen. Illustrationen är hämtad ur stadsutvecklingsnämndens föredragningslista.

Nya planer för Östra hamnen

Stadsutvecklingsnämnden ser positivt på de nya planerna för området i Östra hamnen mellan MSF och Sjökvarteret.

Landskapsarkitekt Johanna Hagström har som sitt examensarbete tagit fram en plan för området, och utgångspunkten var att studera möjligheter till aktiviteter särskilt för ungdomar.

I förslaget som hon tagit fram finns bland annat en scen med högtalare som kan kopplas till mobiltelefoner, laddstationer för mobiler och fritt wifi. Platser för klättringsformen bouldering, parkour, skridskoåkning finns också i förslaget, samt en brygga, grönområden och en slingrande gång- och cykelväg genom området.

Stadsarkitekten Sirkka Wegelius berättar att sutvecklingsnämnden på gårdagens möte såg positivt på att göra området mer aktivitetsfyllt, men den ville också se till att det finns aktiviteter för andra än ungdomar. Nästa steg blir nu att höra vad Mariehamns hamn, infrastruktursektorn, MSF och och Sjökvarteret tycker om förslaget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »