• Kommissarie Rasmus Friman säger att knarkhandeln varit lukrativ, få av de misstänkta har haft vanliga jobb utan förtjänat sina pengar på narkotikan. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
Kommissarie Rasmus Friman intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 11:44

Nyckelpersoner inringade i omfattande knarkhandel

Nyckelpersoner inom knarkhandeln på Åland är nu inringade. Den bedömning gör polisen efter att de har avslutat förundersökningar i flera grova brott.

- Det är delvis samma personer som figurerar i de här brotten och jag tycker att vi rent generellt börjar få en ganska bra bild av knarkhandeln på Åland, även om vi förstås inte känner till allting ännu. Det säger Rasmus Friman, som är projektledare för polismyndighetens narkotikaprojekt.

Han berättar också att knarkhandeln varit lukrativ.

- Det är väldigt få av de misstänkta som haft vanliga jobb, de har i stället fått rejäl ekonomisk vinst av knarkhandeln.

Han säger att det rör sig om unga vuxna, och att både ålänningar och svenskar är inblandade. Knarkhandeln har också försiggått under en längre tid.

Fler Nyheter

Vill förbättra nordiskt studentutbyte

En samnordisk ansökningsportal för alla nordiska universitet och högskolor.

Skördefesten blev lyckad

Liz Mattsson och Henrik Sundberg intervjuas av Tomas Tornefjell
- Årets skördefest lockade ett stort antal besökare och vi är mycket nöjda. Det säger Skördefestens verksamhetsledare Liz Mattsson.

Medieskatt införs

Landskapsregeringen fattar i dag beslut om att införa en media-avgift av skattenatur. Så skriver man i ett pressmeddelande som skickades ut nyss.

Föreslår skola för barn med autism

Mathias Eriksson berättar att SÅHD föreslår att ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar byggs:
Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsstyrelse föreslår att man bygger ett resurscentrum för elever med autism och psykiska störningar.

Janssons kritik överraskade

Landskapets förvaltnings- och utvecklingschef Dan E Eriksson är överraskad över den kritik som Ålandskommitténs vice ordförande Gunnar Jansson kom med i Ålands Radio förra veckan.

Nu öppnar terapibassängen igen

I dag öppnar ÅHS terapibassäng på paramedicinska mottagningen igen.

Få trafikbrott under intensiv helg

Trots en intensiv trafikhelg med anledning av Skördefesten har trafikbrotten varit få. En förare blåste 0,8 promille när polisen gjorde en alkoholkontroll på Tjudövägen i Finström på söndagen.

Nya utrymmen behövs för specialfritids

Förbundsdirektör Veronica Snellman och skoldirektör Mathias Eriksson intervjuas av Nina Smeds:
Södra Ålands högstadiedistrikt kan tänka sig att från och med 2019 ta över specialfritidsverksamheten som Ålands omsorgsförbund i dag har hand om, men det förutsätter att man bygger nya lokaler för verksamheten.

Kompassen ordnade Skördefestutflykt

Siv Ekström med flera intervjuas av Tomas Tornefjell:
Ett 60-tal nyinflyttade ålänningar var med under lördagens busstur till skördefesten, som arrangerades av informationskontoret Kompassen. Under den...