Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 april, 2015 - 07:47Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Nysatsning på bildelar

En ny industrihall för bildemontering och ett antal nya arbetsplatser. Det kan bli resultatet av den satsning som Gunnar Ahlström vid Ålands Bil och delar i Jomala nu söker finansiering för. Ett steg närmare förverkligandet kom i dag (tisdag) när näringsminister Fredrik Karlström godkände en landskapsgaranti för ett lån på maximalt 157.500 euro från statliga finansieringsbolaget Finnvera.

- Det här är inget att prata om ännu. Det är nu vi börjar jobba med projektet på allvar, säger Gunnar Ahlström vid Ålands bil och delar.

Det är det under bildning varande bolaget BGA fastigheter i Jomala som fått landskapsgarantin. Det finns i dag 5-6 arbetsplatser vid Ålands bil och delar, det kan bli några till om planerna gå i lås, enligt Gunnar Ahlström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »