Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 26 juni, 2016 - 20:29Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 09:15

Nytt åländskt grisköttsalternativ

I takt med att köttskandaler uppdagas runtom i världen växer konsumenternas efterfrågan på lokalproducerat kött, och åländskt griskött finns det för lite av. Det menar Andreas Nordlund och Ronja Brenner som nu blåser nytt liv i den traditionella metoden för småskalig köttproduktion – att låta grisarna få gå ute året om. Nygårds skogsgrisar kallas de hittills fyra dräktiga suggor som flyttat från fastlandet till Mångstekta i Sund och som väntas grisa i slutet av juli. Kultingarna ska sedan få växa till sig i hagarna fram till nästa sommar då de går till slakt.
- Folk ska kunna följa med under hela uppväxten för grisarna och se hur de lever och mår och vad de äter, för medvetenheten blir allt större, säger Ronja Brenner.
Mer om detta i Gomorron måndag 7:15.

Reporter Cecilia Ekströmer
redaktionen@radiotv.ax

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »