Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 maj, 2017 - 16:48Uppdaterad: fredag, 26 maj, 2017 - 16:59
  • HåWe-bils vd Niclas Fagerlund säger att privatleasing varit mycket efterfrågad bland kunderna. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Nytt finansbolag tror på leasing

AX Finans är namnet på det nya finansbolaget som från och med slutet på juni kommer att satsa på leasing till privatpersoner.

- Initiativet innebär att vi får ett lokalt åländskt finansbolag. I parternas intresse ligger att finansiera nya bilar i så stor utsträckning som möjligt och det hänger ihop med att ju nyare bilar vi har, desto säkrare bilar får vi. Detta säger bolagets vd Roger Fellman.

Från början kom initiativet från bilhandeln som sökte en lösning för sin kundfinansiering och i samband med det blev Ömsen kontaktade och bolaget äger i dagsläget 16 procent av AX Finans.

Även sju märkesbilfirmor på Åland är del av initiativet och äger tillsammans 16 procent av bolaget. En av de bilfirmorna är HÅWE-bil.

- Vi säljer redan mycket bilar på finansiering men i och med att det inte ingår service i den fasta månadsavgiften så har privatleasing varit mycket efterfrågad bland våra kunder, säger Niclas Fagerlund, vd på HÅWE-bil.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »