Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 maj, 2017 - 10:08Uppdaterad: tisdag, 30 maj, 2017 - 10:56
  • Efterfrågan på ekologiska grönsaker ökar hela tiden enligt Gunilla Mattsson på Odlarringen. Arkivfoto: Malin Lundberg.
  • Ekoodlaren Gunilla Mattsson är en av dem som visar upp sina odlingar för att locka fler jordbrukare att bli ekologiska. Arkivfoto.

Nytt grepp för att locka ekoodlare

Odlarringen testar ett nytt grepp för att locka fler odlare att bli ekologiska.

- Vi kommer att ordna tre gårdsbesök och fältvandringar under sommaren så att intresserade kan få titta på våra odlingar och höra om hur det är att odla ekologiskt, säger Gunilla Mattsson i Odlarringen.

Junis gårdsbesök fokuserar på frilands- och växthusodling hos Sven och Lotta Sjölund i Vårdö, julibesöket på spannmålsodling hos Mats Häggblom i Saltvik och augustibesöket på potatis-, rotsaks-, kål- och spannmålsodling hos Gunilla och John Mattsson i Eckerö.

Enligt Gunilla Mattsson ökar efterfrågan på ekologiska livsmedel hela tiden men det finns inte tillräckligt många ekoodlare på Åland för att möta kundernas behov.

- Vi har många storkökskunder som vi förser med grönsaker och de räcker nästan aldrig hela året, säger Gunilla Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »