Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 16:10Uppdaterad: torsdag, 31 augusti, 2017 - 17:22
  • Lisbeth Nordlund från Mariehamns församling, Susanna Olsson från Matbanken och Emma Harald från tädgårdsföreningen Mullvaden är nöjda över att odlingsprojketet genererar grönsaker till behövande i Matbanken. Foto: Sara Lindroos

Odlingsprojekt levererar grödor till Matbanken

Odlingsprojektet som Trädgårdsföreningen Mullvaden drog igång i början av sommaren i förmån för Matbanken har varit lyckosamt och just nu pågår skörden för fullt.

Det var i slutet av maj som föreningen efterfrågade sättpotatis från allmänheten att odla i förmån för Matbanken, och responsen var stor. Till slut fick de tacka nej till potatis, säger Emma Harald som organiserat odlingsprojektet. Förutom potatis har föreningen odlat bland annat zucchini och bönor, och Emma Harald säger att projektet gett ringar på vattnet.

-När jag har skördat från täckodling har jag samtidigt tagit med skörd från andra här, säger Harald.

Matbanken har ungefär 90 familjer som regelbundet söker stöd.

-Under två veckor har vi delat ut grödor från täckodlingen, säger Matbankens koordinator Susanna Olsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »