Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 april, 2015 - 11:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:54

Oklart om Kalmarnäs-tunnel

Tar Jomala kommun på sig det juridiska ansvaret för den gångtunnel som man är intresserad av att låta bygga under Kalmarnäsrondellen? Det undrade infrastrukturminister Veronica Thörnroos vid informella samtal med företrädare för Jomala kommun utanför lagtingets plenisal i måndags. Schakt ab, som just nu bygger Kalmarnäsrondellen på landskapets uppdrag, har erbjudit Jomala kommun att samtidigt bygga en gångtunnel för 50.000 euro. Någon tunnel ingår inte i vägplanen, och landskapet har tidigare konstaterat att en tunnel för gång- och cykeltrafik inte går att bygga där, eftersom nerfarten skulle bli alldeles för brant. Men det som nu är aktuellt är en gångtunnel med begränsad höjd och eventuellt med trappor. Frågan är under behandling i kommunen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »