Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 mars, 2015 - 11:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:58

Olika viljor om skärgårdstrafik

Samtliga skärgårdskommuner har hörts, men det råder många olika viljor om vad som är bäst för framtiden. Det skriver finans- och näringsutskottets ordförande, Jörgen Pettersson, centern, i sin blogg på nätet efter att utskottet nu lämnat ett utlåtande om landskapsregeringens meddelande i maj förra året om kortrutt i skärgårdstrafiken. Debatt har uppstått på Facebook om den planerade bron över Prästösund. Om en högbro som tillåter fartygstrafik blir för dyr, måste det bli en öppningsbar bro menar vissa. Finans- och näringsutskottet förordar de tre prioriterade projekten med nya färjefästen på östra och västra Föglö och en bro över Prästösund. Broalternativen kan utredas menar utskottet. Betänkandet kommer snart upp till debatt i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »