Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 maj, 2015 - 06:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:47

Omröstning om Eckerödirektör

Kommunfullmäktige i Eckerö var inte enigt när frågan om att utse en tillförordnad kommundirektör diskuterades på senaste mötet. Kommunstyrelsens förslag var att utse socialchef Andrea Björnhuvud till tf direktör, men på fullmäktigemötet lades också ett förslag om att inte utse någon tf direktör alls. I en omröstning fick kommunstyrelsens förslag åtta röster, och förslaget om att inte utse någon tf direktör fick 3 röster. Därmed fungerar Andrea Björnhuvud som till förordnad direktör i Eckerö till den 9 augusti och hon ska också sköta socialchefens uppgifter tills en vikarie anställs.
På fullmäktigemötet tillsattes också ett utskott som ska utreda vilka möjligheter Eckerö har att samarbeta med andra kommuner. Mikael Stjärnfelt, Henrietta Hellström och Kerstin Wikgren ingår i utskottet. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »