Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 17 november, 2017 - 08:03Uppdaterad: fredag, 17 november, 2017 - 08:09
  • Töftö ingår i förslaget till en förbindelse mellan Lumparland och Vårdö. Arkivfoto.

Önskar färja mellan Lumparland och Vårdö

Förbind Lumparland och Vårdö med hjälp av befintliga hamnar och färjor. Det är företaget My Åland Ab:s önskemål och i en skrivelse frågar man landskapsregeringen om den inte kan undersöka och påskynda en förbindelse mellan Lumparland och Vårdö.

 My Åland Ab, som jobbar med alternativ utveckling av skärgården och landsbygdskommunerna för att få fler företag att flytta delar av sin verksamhet hit, föreslår att man till att börja med kunde ansluta Ängösund och Töftö, kanske med samma färja som i dag går till Ängö.
- Restiden som i dag är cirka tre minuter till Ängö skulle bli cirka 15 minuter till Töftös lediga färjfäste, skriver My Ålands vd Per-Olof Björke i skrivelsen som lämnades till landskapsregeringen den 13 november.
Landskapsregeringen har ännu inte behandlat frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »