Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 november, 2015 - 16:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:19

Oppositionen om regeringsprogrammet

En låg ambitionsnivå, mycket utredningar och risk för att de stora besluten skjuts fram! Det är några åsikter som oppositionspartiernas ledare har om det program som den nytillträdda landskapsregeringen presenterade i går. Obunden samlings Bert Häggblom varnar för att regeringen inte hinner förverkliga sina idéer inom fyra år och är kritiskt till att man räknar med flera valperioder för att få ekonomin i balans. Axel Jonsson, Ålands framtid, jämför med den förra regeringen som enligt honom tog till kompromisser och sköt de stora besluten framför sig. Centerns Harry Jansson menar att regeringspartierna inte hunnit hitta en generell samsyn till exempel i ekonomiska frågor och han anser att liberalerna gör ett klassiskt fel när de sätter sig både på lantråds- och finansministerposterna.

-Det betyder att man som parti får bära hela ansvaret för den kommande politiken, säger Harry Jansson. 

Oppositionsledarna intervjuas i programmet Argument klockan 17 och 20.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »