Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2015 - 13:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:51

Orättvis prisfördelning inom matkedjan

Butikskedjorna ska gynna inhemsk mat alltid när det är möjligt samt på ett tydligt sätt lyfta fram varornas ursprungsmärkning och öppet ange butikens, industrins och logistikens andel av konsumentpriset. Det är några av de krav som Ålands producentförbund (ÅPF) ställer i sin skrivelse till butikskedjorna inom livsmedelsbranschen.
På Torget i Mariehamn serverade man tidigare i dag pyttipanna med ägg och mjölk till producentpriset 30 cent per portion. Att en motsvarande portion skulle kosta 1,50 i en matbutik är enligt producenterna ett tydligt exempel på att de får en för liten del av butikspriset.
- Situationen på Åland är bättre än på många andra håll, men vi anser att vi behöver sätta ned foten ordentligt och visa vad vi tycker. Det säger Tage Eriksson som är styrelseordförande för Ålands producentförbund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »