Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 april, 2015 - 11:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:52

Pappa friades från misshandelsdom

Åbo hovrätt friar en pappa som i Ålands tingsrätt dömdes till böter för att ha misshandlat sin son.
I tingsrätten ansåg man att åklagarens berättelse om att pappan slagit sonen i ansiktet med knytnäven stämde. Domen baserades bland annat på vittnesuppgifter från en person som talat med och träffat sonen strax efter händelsen samt på sonens dokumenterade skador.
Hovrätten i sin tur menar att det har rått en konfliktsituation i hemmet och det har förekommit ett tumult mellan pappan och sonen. Sonen har haft skador i ansiktet efter situationen, men det går inte att bevisa att pappan skadat sonen med avsikt.
Hovrätten konstaterar att de uppgifter som framkommit med stöd av vittnets berättelse grundar sig på andrahandsinformation eftersom vittnet inte själv sett bråket. Dessutom hävdar sonen själv att pappan inte slagit honom utan att han skadat sig när han fallit och slagit sig i ett bord. Därför förkastar hovrätten nu åtalet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »