Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 juli, 2017 - 12:12Uppdaterad: lördag, 22 juli, 2017 - 16:22
  • Godby behöver växa och utvecklas, enligt kommundirektör Erik Brunström. Arkivfoto: Cecilia Ekströmer.

Påsaområdet sätt för Godby att utvecklas

Godby som centralort för Norra Åland skulle ha ett behov av att växa och utvecklas.

Det säger kommundirektör Erik Brunström om planerna för det nya bostads- och affärsområde, Påsa, som planeras ligga mellan Getavägen, Bärvägen och Björkvägen, i anslutning till Godby befintliga centrum.

Det skulle vara ett område med en mer urban atmosfär, som skulle ge möjlighet för både nya bostäder och affärslokaler i flervåningshus.

- Det finns såväl intresseförfrågningar från entreprenörer som vill bygga bostäder och upplevt intresse från privat affärsverksamhet för etablering i Godby, samt en politisk ambition och vilja att utveckla det som är norra Ålands naturliga knutpunkt, säger Brunström.
För närvarande har man begärt in anbud för att förbereda det tre hektar stora området för bebyggelse. Korsningsområdet ska byggas och den existerande infrastrukturen ska uppdateras för att kunna underhålla Påsaområdet, något som förväntas vara klart i slutet av juli 2018.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »