Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 november, 2016 - 11:51Uppdaterad: onsdag, 30 november, 2016 - 15:14
  • Daniel Eriksson på Pectus avvaktar det nya momsdirektivet. Foto: Hasse Persson-Bru.

Pectus avvaktar nytt momsdirektiv

Skall gränsen för lågvärdesförsändelser helt slopas i EU:s nya momsdirektiv och därmed slå undan benen för förpackning och distribution av momsfria försändelser?

Kommissionens förslag kommer i dag, men det skall ännu behandlas av de 28 medlemsländerna, så vid det åländska postföretaget Pectus avvaktar man och har hopp om att momsundantaget skall bli kvar för lågvärdesförsändelserna, eller att ändå kunna fortsätta med sin verksamhet.

- Om det blir ett negativt beslut kan det ta rätt lång tid och vi får styra om våra krafter och utveckla annan verksamhet, säger delägaren Daniel Eriksson.

Också vid Åland Post tror man att det kommer att dröja några år innan momsfriheten för lågvärdesförsändelser försvinner helt.

- Det finns också många praktiska problem som måste lösas som att alla länder skall ha system för att tulldeklarera på nätet. Postoperatörerna i Europa lobbar hårt mot det här, säger vd Henrik Lundberg.

Mer om det här kan ni höra i Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »