Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 april, 2014 - 12:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:04

Pectus tillbakavisar kritk

Företaget Pectus tillbakavisar anklagelserna mot bolagets verksamhet i Brändö. I en artikel i Ålandstidningen i dag ifrågasattes Pectus etablering på Brändö som handlar om att distribuera finska tidningar via Åland för att försändelserna ska kunna skickas momsfritt. Enligt Ålandstidningen verkade det inte pågå någon verksamhet i Pectus lokaler när tidningen besökte Brändö för ett par månader sedan. Pectus menar att verksamheten i Brändö är i ett startskede och att att man nu arbetar med upprustning av lokalerna. Enligt Pectus är sex personer sysselsatta med tidningsdistribution, två av dessa finns på plats på Brändö. Företaget tillbakavisar också att deras verksamhet på Brändö skulle vara orsaken till finansministeriets förslag om slopad skattefrihet för vecko- och månadstidningar.
   -Dagligen mottar vår konkurrent Posten Åland pallvis med färdigpackade och adresserade försändelser som postas från Åland, detta är inget nytt, skriver Pectus i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »