Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 september, 2017 - 10:49
  • Bengt Karlsson räknar med att en ny trumkopost ska vara klar till nyår. Foto: Owe Sjöblom.

Pengar till trumkompost

Till nyår skall den nya trumkomposten vid Ålandskompostens anläggning i Sund stå klar. Det hoppas anläggningens ägare Bengt Karlsson.

I går godkände landskapsregeringen slutligt 200.000 euro i stöd för investeringen i en trumkompost, efter att lagtinget gett klartecken till de extra pengarna. Helst hade Bengt Karlsson investerat i två trumkomposter.

- Men det här investeringsbidraget täcker inte ens 30 procent av investeringen, långt därifrån, säger han till Ålands Radio.

Bengt Karlsson vill inte uppge investeringens storlek. Helst hade han också investerat i en torrötningsanläggning för att utvinna biogas, men en sådan framtida satsning kan kopplas in till den nya trumkomposten. Meningen med satsningen i en trumkompost är att kunna nå upp till de miljökrav som ställs på anläggningen i Sund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »